Ainekset
Leipänen
- 1 kgsisä- tai paahtopaistia suolaa
- leipää
- salaattia
- tomaattia
- pinaattia
- majoneesia (esim. paprika tai aioli)
Hölskykurkut
- 2avomaankurkkua
- 3 rklvalkoviinietikkaa
- 2 rklsokeria
- 1/4 tlsuolaa
- tuoretta tilliä
Valmistus
Leipänen
- Ota jäinen paisti sulamaan noin kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön ennen varsinaisen ruuanlaiton aloittamista, jotta lihan leikkaaminen sujuu helpommin.
- Veistä jäisestä paistista mahdollisimman terävän veitsen kanssa niin ohuita viipaleita kuin mahdollista. Paista lihaviipaleet kuumassa pannussa niin, että ne kypsyvät ja ruskistuvat hieman. Ripottele päälle suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
- Paahda leipä ja kasaa sen päälle runsaasti salaattia, tomaattiviipaleita, paistettuja lihalastuja, majoneesia ja ripottele päälle pinaattia. Lisää hölskykurkut leivän päälle tai sivuun lisukkeeksi. Nyt leipänen on valmis nautittavaksi!
Hölskykurkut
- Kuori ja viipaloi avomaankurkut. Lisää kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Anna maustua noin 1/2 tuntia.