Ainekset

Jauhelihapihvit

  • 1 kgjauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria

Marinoidut punasipulit

  • 2 kplpunasipulia (keskikokoista)
  • 0,5 dlpunaviinietikkaa
  • 1-2 rklsokeria
  • 1 rklöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Muut

  • hampurilaissämpylöitä
  • majoneesia
  • salaattia
  • cheddarjuustoa

Valmistus

Jauhelihapihvit

  1. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
  2. Muotoile lihasta kuusi reilun kokoista pihviä. Pihvit saavat olla paksuhkoja, jotta niistä tulee meheviä.
  3. Paista pihvejä molemmilta puolilta paistinpannulla keskilämmöllä. Muistathan jättää pihvit mediumeiksi, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Pihvit kypsyvät hieman vielä pannulta poiston jälkeen, joten niitä ei kannata paistaa liikaa! Huomioithan, mikäli haluat paistaa pihvit kypsiksi, että niistä kannattaa tehdä hieman ohuempia.

Punasipulin marinointi

  1. Marinoitu punasipuli kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jotta se ehtii maustumaan kunnolla. Voit valmistaa sen jopa edellisenä päivänä.
  2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Lisää kattilaan punaviinietikka, sokeri, sipulirenkaat ja ripaus suolaa ja pippuria. Kuullota sipuleita hetki liemessä, jotta ne hieman pehmenevät.
  3. Anna jäähtyä ja lisää sitten öljy.

Burgerin kokoaminen

  1. Paahda sämpylän puoliskoja hetki pannulla tai paahtimessa. Tämän jälkeen kasaa pohjan päälle cheddarjuustoa, salaattia, pihvi, marinoitua punasipulia ja majoneesia (suosittelemme aiolia).